معرفی محورهای رویداد ایده‌بازار مهندسی پلیمر

رنگ‌ها و پوشش‌های پلیمری با عملکرد خاص

پوشش دهی توسط پلیمرها، روی انواع گسترده سطوح مهندسی شده، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. پوشش های پلیمری، لایه های نازک پلیمری هستند که روی زیرلایه های صاف یا اشیاء بدون شکل منظم، اعمال می شوند. این پوشش ها می توانند عملکردی (مانند چسب ها، فیلم های عکاسی، عایق های الکتریکی)، محافظتی (مقاومت در برابر خوردگی، مقاومت در برابر شرایط جوی، مقاومت شیمیایی) و یا زینتی (مانند رنگ‌ها) باشند. همچنین از پوشش های پلیمری می توان برای اصلاح سطوح (مانند پوشش های کاغذی، پوشش های آب گریز) نیز استفاده کرد.

مواد اولیه و افزودنی‌های موردنیاز صنایع پلیمری و رنگی

مواد پلیمری همیشه و در همه جای زندگی روزمره ما کاربرد دارند، از اول صبح هنگام باز کردن یخچال تا شب هنگام مسواک زدن. پلیمرها در واقع انواع ترکیبات شیمیایی هستند که از زنجیرهای طولانی متشکل از مونومرها ساخته شده‌اند. خواص مواد پلیمری خام از جمله ظاهر، دوام، خواص مکانیکی، خواص حرارتی، مقاومت شیمیایی، جریان‌پذیری و … را می‌توان به کمک افزودنی‌هایی مانند رنگدانه‌ها، پایدار کننده‌ها، نرم‌کننده‌ها، روان کننده‌ها، بازدارنده‌های شعله و غیره تغییر داد. اغلب محصولات پلیمری ترکیبات مختلفی از افزودنی‌ها را دارند.

نوآوری‌های کاربردی در زمینه صنایع بسته‌بندی

مواد خوراکی، دارویی، آرایشی، بهداشتی و بسیاری دیگر از محصولات اساسی برای زندگی مدرن امروزی، همگی نیاز به بسته‌بندی مناسب دارند. پلیمرها اغلب به دلیل ویژگی‌های مثبت خود مانند سبکی، انعطاف‌پذیری، استحکام، شفافیت، نفوذناپذیری، قابلیت استریل شدن، هزینه پایین، ساخت آسان، پایداری و مقاومت در برابر تخریب زیستی، اغلب بهترین راه‌حل هستند.

پلیمرهای زیست سازگار و زیست تخریب پذیر

پلیمرهایی که تولید آنها از منابع طبیعی مانند حیوانات و گیاهان انجام می‌شود، زیست پلیمر، نامیده می‌شوند. پلیمرهایی که درگیر در ساختارهای بیولوژیکی بوده و می‌توانند جایگزین یا تکمیل کننده واحدی از این ساختار باشند، زیست‌سازگار خوانده می‌شوند و پلیمرهایی که می‌توانند به مولکول‌های قابل قبول از لحاظ بیولوژیکی شکسته شوند، زیست تخریب‌پذیر هستند. این پلیمرها کاربردهای بسیار زیادی در زمینه‌های پزشکی احیایی، مهندسی بافت، دارو رسانی و … دارند.

نانوکامپوزیت های با کارایی بالا

استفاده از نانومواد در کامپوزیت‌ های پلیمری منجر به بهبود قابل توجهی در خواص مختلف مکانیکی، الکتریکی، نوری، شیمیایی، الکترومغناطیسی و بالستیک آنها می‌ گردد. لذا این نانوکامپوزیت‌ها می‌توانند کاربردهای متعدد و متنوعی در سازه‌ها، زیست‌پزشکی، اتومبیل‌ها، هواپیماها، خطوط لوله نفت و گاز، محافظت الکترومغناطیسی و … داشته باشند.

فرایندهای پلیمریزاسیون نوین

کسب دانش در مورد رابطه بین ساختار پلیمر و کارایی آن، فقط هنگامی امکان‌پذیر است که بتوان ساختارهای پیچیده  پلیمری را از دامنه وسیعی از مونومرها در شرایط کنترل شده تولید کرد. امروزه این امکان به کمک روش‌های نوین پلیمریزاسیون، از جمله پلیمریزاسیون رادیکالی کنترل شده (ATRP، NMP، RAFT)، پلیمریزاسیون انتقال گروه (group transfer)، پلیمریزاسیون جابه‌جایی (metathesis) و … فراهم شده است.

تولید پلیمرها، کوپلیمرها، نانو کامپوزیت‌ها و آلیاژهای بر پایه پلیمرهای استایرنی

پلیمرهای بر پایه استایرن در 40 سال گذشته به یکی از ترموپلاستیک‌های مهم و اساسی تبدیل شده‌اند. تعداد زیادی از پلیمرهای استایرنی مانند پلی‌استایرن (PS)، کوپلیمر استایرن-اکریلونیتریل (SAN)، پلی‌استایرن اصلاح شده با رابر (HIPS)، کوپلیمر استایرن-اکریلونیتریل اصلاح شده با رابر (ABS)، کوپلیمر بلوکی استایرن-بوتادیان (SBS)، کوپلیمر استایرن-اکریلات (SMMA)، کوپلیمر استایرن-مالئیک انیدرید و کوپلیمر استایرن-دی‌وینیل بنزین، تجاری شده‌اند. نانوکامپوزیت‌های پلیمری ترکیب پلیمر به عنوان فاز پیوسته و نانوذرات به عنوان فاز پراکنده هستند، که مزایای بسیاری در خواص مکانیکی، حرارتی، الکتریکی و نوری نشان می‌دهند. نانوکامپوزیت‌های پلیمری کاربردهای زیادی به ویژه در صنایع بسته‌بندی، اتومبیل، تولید و ذخیره انرژی و غیره داشته و در سال‌های اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده‌اند.

 

نوآوری های کاربردی در زمینه پلی یورتان ها

پلی یورتان ها کاربردهای بسیار متنوعی دارند. تکنیک های پیشرفته متفاوت در تولید، این پلیمر را مناسب کاربرد در حوزه های مختلفی از جمله فوم های سخت در سیستم عایق کاری حرارتی یخچال و فریزر، صندلی، ضربه گیر و بدنه اتومبیل، چرم مصنوعی در تولید البسه و پوشاک، چوب‌های کامپوزیت و حتی در حوزه پزشکی، پوشش های زخم، مهندسی بافت و دارورسانی نموده است. 

 

 

 

جهت ارسال طرح در رویداد ایده‌بازار نانوفناوری در بحران سلامت، بر روی لینک زیر کلیک کنید.